Sunday, March 16, 2014

Nurse 3D (2014)

Nurse 3D
(2014)


2

                Ovaj film je jedan od onih “so bad it’s good”. Sve je loše u ovom filmu. Idiotski scenario, urnebesna gluma, amaterska režija. Ipak, ono što ga donekle spašava je što film ne shvata sebe mnogo ozbiljno. Sve je ovo urađeno tako da bude crnohumorna horor-komedija, ali sam se mnogo češće smejao egzekuciji filma, nego samim tongue-in-cheek forama.

                Pazi sad zaplet: mlada medicinska sestra, koja preko dana vredno radi svoj posao, noću vreba i zavodi po klubovima muškarce neverne svojim partnerkama, pa ih vodi u mrak i secka skalpelom i sve to zbog nekih trauma iz detinjstva. Pored toga je i posesivna lezbijka (u stvari, biseksualka) i baca oko na novopridošlu koleginicu s posla, pa počinje da joj zagorčava život.


Možda ovde nema kvaliteta, ali zato ima krvi i seksa na sve strane. Golotinja se pojavljuje toliko usiljeno, u toliko neprirodnim trenucima. Reditelj se trudio da u svakoj drugoj sceni neka od zgodnih glumica bude gola, i da se tako razgolićena šetka i govori svoj tekst. Krvi možda nema toliko često koliko bi se očekivalo, ali kad je ima, ima je na litre. Čista eksploatacija. Medicinske sestre se šetaju po bolnici u minićima, na štiklama i sa dubokim dekolteom, doktori ih lupaju po dupetu, ma urnebesno. 


Svi likovi u filmu su dvodimenzionalne karikature, klišei, parodije. Tome doprinosi i to što su loše napisani, a i zato što su očajno odglumljeni. Kad naša medicinska sestra pokušava da zavodi, ili obmanjuje, ili manipuliše, haha, te scene su same za sebe vic. Stvarno, glavna glumica je pružila jedan od najgorih performansa koje sam ikada video. I da ne pričamo o smešnim situacijama gde ona malecnim skalpelom nadvladava dva naoružana policajca! Implausible situacija ima na kilo.

Ima sve ovo možda neki B-movie, blesav, treš, možda i kult šarm, ali nije za moje pare. Možda bi bio bolji da se više fokusirao na čistu eksploataciju, jer iako na početku ovaj film to obećava, većina drugog čina se svodi na loš triler o opsesiji, bez ikakve dubine i kvaliteta. Ako su već hteli eksploataciju, i da tako zadovolje ljubitelje iste, trebalo je mnogo više krvi i klanja, a ne neki pokušaj erotskog trilera u sredini filma koji ne funkcioniše.


                 Ovaj film možda može da se odgleda nekad neobavezno, u određenom raspoloženju, možda najbolje s društvom uz pivo,  zato je i dobio dvojku, ali je u suštini loš, smešno loš film, i nešto najblesavije što sam gledao u poslednje vreme.

0 comments:

Post a Comment