Saturday, April 19, 2014

The Legend of Hercules (2014)

The Legend of Hercules
(2014)


1

               Ovo je užasno loš film. Kraj recenzije! Ne, stvarno, neverovatno je koliko je loš na svim nivoima. Još jedan u nizu očajnih filmova koje sam gledao u poslednje vreme. 47 Ronin, I,Frankenstein, i sada The Legend of Hercules, zapita se čovek kako to olako Holivud daje pare da se prave ovi krševi. Za utehu, sva tri filma su, umesto da zarade pare, ušla u minus, jer ih niko nije gledao u bioskopima, pa će možda u budućnosti filmski studijii malo više obraćati pažnju na to kakve projekte finansiraju.

                 Kao prvo, ovaj film nema veze sa grčkim legendama o Herkulesu. Sem par motiva iz legendi, film je pokrao sve bitnije elemente zapleta filma “Gladijator” Ridlija Skota. Samo što je scenario u ovom slučaju na retardiranom nivou.  Izgleda da svaka šuša može sad nalepiti ime “Herkules” na svoj proizvod. 

                Ali ovaj film ne staje sa krađom kod Gladijatora, već besramno preuzima slow motion akcione scene iz filma “300”, a i scene borbi u areni su precrtane iz serije “Spartacus”. Tako da je The Legend of Hercules svojevrsni Frankenštajn od filma. Reditelj prosto zloupotrebljava slo-mo akcione scene, i ima ih na svakih nekoliko minuta, kao da ne ume ništa drugo da prikaže, i to vrlo brzo počne da vređa inteligenciju.
 


                  Koliko je ovaj film loš, iz scene u scenu sam suzdržavao smeh. Niko u ovom filmu ne ume da glumi, scene koje su zamišljene da budu dramatične ispadaju smešne, ovaj film je čist dokaz da ne može baš svako da bude glumac. Uopšte, film izgleda jeftino, scenografija je očajna, specijalni efekti su zastareli, kostimi su patetični. Film koristi greenscreen u svakoj drugoj sceni, ali su efekti na njemu totalno amaterski. Možda najsmešniji deo filma je romansa između Herkulesa i njegove mu drage, što zbog scenarija, što zbog glume.


               Jedva sam izdržao da se ne uspavam do kraja filma, i već sada vidim da će I, Frankenstein i The Legend of Hercules biti među kandidatima za titulu najgoreg filma 2014. godine. Nadam se da će se uskoro pojaviti neki bolji film koji će zaslužiti bolju ocenu od dvojke, i prekinuti ovaj niz loših filmova.

0 comments:

Post a Comment