Tuesday, April 15, 2014

Almost Human (2014)


Almost Human 

(2014)


2-

Kratak rivju za kratki film. Da, ovaj film je veoma kratak, traje samo 70 minuta. Potpisuje ga neki novajlija, Džo Begos. I u svakom kadru filma se vidi je da ovaj reditelj gušter. Ceo film odiše amaterskom atmosferom. Bolje da je od ovog napravio pravi kratkometražni film od najviše 30 minuta, ako već želi da uči zanat reditelja.


                Almost Human se najbolje može opisati kao mnooogo lošija verzija Kaufmanovog filma “Invasion of the Body Snatchers”. Prijatelja glavnog lika u filmu su oteli vanzemaljci, i on se vraća dve godine kasnije da preobrati ostatak gradića. I to je to, to je cela priča. Kad bi se reklo da je zaplet minimalistički, bilo bi preterivanje. Begos “pozajmljuje” još elemenata od Kaufmana. Čaure u kojima se događa transformacija ljudi u vanzemaljce su odjek “badisnečersa”, a krik koji ispušta transfomisani lik je identičan onom koji smo već čuli u antologijskoj sceni sa Donaldom Saderlandom.


                 Film počne i završi se, a ništa se ne desi. Almost Human nema ništa ni da kaže, ni da pokaže. “Zaplet” je samo izvinjenje da se prikažu nasumične scene nasilja. Od amaterske glume, preko sto put viđenog zapleta, ovaj film je čisto gubljenje vremena. Nije mi ni držao pažnju da bih detaljnije pisao o tome šta ovde sve ne valja.

                U svakom slučaju, preskočite ovo, Almost Human je čist promašaj.


0 comments:

Post a Comment